Tv og andre medier

DR1: Når Mænd Slår Kvinder Ihjel.

Drab er hovedtemaet for denne serie og mere specifikt er det drab af kvinder. Drab forekommer oftere blandt særlige undergrupper af befolkningen. Det handler ofte om både ofre og gerningspersoner, der er lavt uddannede, har lave indkomster og i familier med misbrug og psykiske lidelser. Vi har en pligt som samfund til at gøre hvad vi kan for denne befolkningsgruppe og det første skridt er at gøre opmærksom på de problematikker, der ofte er involveret. Du kan se alle 6 programmer her.

DR1: Når Kvinder Slår Ihjel.

Der er forskel på om drabet bliver begået af en mand eller en kvinde. I denne serie af 6 programmer handler det om netop om, når kvinder slår ihjel. Om mulige motiver, skyggesider og tilgange til drabet som løsning på gerningspersonens problemer. Du kan se alle 6 programmer ved at klikke på linket her. 

Ugebladet Søndag:

Jeg havde fornøjelsen af at blive interviewet af den helt dejlige journalist Rebekka Andreasen i et interview til ugebladet Søndag. Det var et interview om både arbejde og fritid. Du kan finde et lille bid af artiklen her. 

Indput: Dedikeret til det kriminelle sind. 

Det har været en forunderlig oplevelse at komme tilbage til Danmark med ny viden. Jeg har siden fødderne ramte dansk jord været i kontakt med mange studerende - lige fra 8. klasse og op til universitets niveau. Men kun de studerende er interesseret (de er til gengæld virkelig interesseret), men mange af uddannelsesinstitutionerne er umulige at komme i nærheden af. Jeg har indtil nu end ikke kunne få et ja eller nej ud af dem. Men hvor er jeg glad for fortælle, at jeg nu har startet et samarbejde med VIA Universitet i Århus og jeg har også haft fornøjelsen af at være på Københavns Professionshøjskole. Men de mere akademisk mindede Universiteter kan ikke helt finde fordelen ved et samarbejde. Det og meget andet kan du finde beskrevet i artiklen her, som er en meget velskrevet artikel af Stine Karstoft. Klik på linket her.    

Samarbejde med Øbro & Tornbjerg.

Det at være konsulent på fiktion og helt fantastiske krimier som Øbro & Tornbjergs bøger om kriminalpsykologen Katrine Wraa er en gave for sådan en som mig. At bruge sin viden på en anden måde er helt fantastisk og er med til at give et meget varieret arbejdsliv. Da deres sjette bog i serien om Katrine Wraa udkom havde vi 10 års jubilæum i vores samarbejde. Hvis du ikke allerede har læst deres bøger om Katrine, så kan jeg kun anbefale, at du gør det. Du kan se bøgerne her.

Lad mig lige slå fast, at jeg på ingen måde har været inspirationskilde til deres skønne kriminalpsykolog Katrine - jeg har blot været med til at rådgive dem om hvad en kriminalpsykolog laver og hvordan. Katrine som karakter var allerede etableret, da jeg lærte Jeanette og Ole at kende. Jeg har været konsulent på fire af deres seks bøger. 

Samarbejde med Inger Wolf.

Samarbejdet med Inger Wolf har været en fantastisk oplevelse på mange niveauer. I samarbejdet med Inger blev jeg bragt tilbage i tiden og til starten på min lange rejse til at blive kriminalpsykolog. Den startede nemlig med at forske i brandstiftelse, som til min store overraskelse var et langt mere interessant område, end jeg havde regnet med. Det er en verden fuld af fordomme og fejl-antagelser og derfor selvfølgelig også en fornøjelse at være med til at oplyse lidt mere på området. Derudover er Ingers bøger om Pyromanen rigtig gode og velskrevne bøger og de kan klart anbefales. Du kan se et billede af dem her. 

Derudover, kan du også se en samtale mellem Inger og undertegnede fra Mofibo-boksen ved Krimimessen ved at klikke på linket her.  

Besøg på Politimuseet.

Politimuseet er et helt fantastisk sted at besøge, hvis man er interesseret i krimi-verdenen og alt det der hører med dertil. Jeg var på besøg på Politimuseet og blev interviewet af Frederik Strand omkring profilering i Danmark. Det interview kan du finde ved at klikke på linket her. 

Er man desuden til genren true crime, så vil jeg klart anbefale, at man slår Frederik Strand op som forfatter, da han står bag flere rigtig gode bøger om gamle og nye sager i Danmark. Blandt andet har han skrevet Jagten på Morderne Stopper Aldrig, Rejseholdets Historie, Trusler og Ondskab.  

Nordjyske: Fra Filetskærer i Thy til Forsker i Liverpool.

Jeg har ikke altid været kriminalpsykolog, men har faktisk lavet meget forskellig i løbet af mit liv. Jeg begyndte sent i livet med at uddanne mig. Indtil da skrev jeg faktisk fiktion, men det er aldrig lykkes mig at blive udgivet - endnu. Drømmen lever, men lige nu er der ikke tid til det. Da jeg startede på en uddannelse var det af nød og ikke lyst, men jeg blev bidt af en gal "kriminalhund" og måtte tage kampen op. Du kan se en artikel om starten på min rejse ved at klikke på linket her. 

En dag med kriminalpsykolog Charlotte Kappel

Portræt af Charlotte Kappel fra Thisted. Hendes karriere begyndte med at pakke fisk i 8 år inden hun satte sig på skolebænken igen. I dag er hun kriminalpsykolog, og den eneste i landet med den uddannelse.
Du kan se programmet her.

Tag kontakt


Hvis du er i tvivl om hvordan jeg kan være behjælpelig, så tag endelig kontakt og vi finder ud af det.

Tel. 40 15 91 31
charlotte@ckappel.dk

Charlotte Kappel