Udtalelser

"Vi havde en tre timers foredrag fra Charlotte om profilering. Charlotte er meget inspirerende og engageret i emnet om profilering og har stor evne i at formidle det på en spændende og lærerig måde. Den bedste del af foredraget var hvorvidt hun inkluderede os med at arbejde på en konkret case. Hun er uden tvivl meget klog på området og har en virkelig god måde at drive alle med."

Københavns Professionshøjskole på Katastrofe og Risikomanager Uddannelsen

"Der var mere end 60 begejstrede tilhørere til Charlotte Kappels spændende foredrag om arbejdet som kriminalpsykolog. Det er ikke ligesom på film pointerer Charlotte flere gange, men derfor får man bestemt ikke indtryk af det på nogen måde er et kedeligt job. Hun fortæller bl.a. om søvnløse nætter, da hun møder den barske kriminelle virkelighed i arbejdet med et af sine specialer. ”Politiet tager nogle virkelige gode fotos!” siger Charlotte med et glimt i sine blå øjne, som i jobbet som kriminalpsykolog har set mere end de fleste af os oplever i selv vore værste mareridt.

Kæmpe ros til Charlotte fra Biblioteket i Thy for et par medrivende og underholdende timer. Kan varmt anbefales."

Thisted Bibliotek

”Charlotte Kappel fortæller veloplagt og balanceret om sin egen vej ind i kriminalpsykologien og om teknikker og kompetencer, som ligger bagved ordentlig efterforskning.

Du bliver som tilhører klogere på, hvad virkeligheden er for de mennesker, som arbejder med kriminalitet og den indebærer både hårdt arbejde og grundig forskning. Ligesom ikke alle kokke kommer i fjernsynet, bliver alle efterforskere heller ikke romanhelte."

Holstebro Bibliotek

"Charlotte blev oprindeligt henvist til mig fra en kollega i politiet, da hun havde ideer til projekter, som dansk politi kunne få gavn af. Jeg var meget imponeret over Charlottes ideer, hendes gå-på-mod og hendes autencitet. Den person, jeg stod overfor dengang for mange år siden, har sidenhen ved flere lejligheder bekræftet, at hun kan noget specielt og ikke er bange for at gå nye veje. På samme tid har hun en dyb indsigt i, hvad der rører sig under overfladen i det emne, hun har med at gøre. Charlotte har fingeren på pulsen, er innovativ, nyskabende og pålidelig på alle mulige måder."

Bent Isager Nielsen

"Charlotte Kappel Kriminalpsykolog Ph. D. var den 8. nov. på besøg ved Fyns Politi, hvor hun holdt et spændende oplæg om, brandstiftelse, samt geografisk gerningsmands profilering. Det var et yderst relevant og praksis nært indhold, som blev fremført på professionel og inspirerende vis.

Ingen tvivl om, at Charlotte har en special viden, der kan være interessant for politiets efterforskninger. Tak for oplægget Charlotte."

Fyns Politi 

Charlotte formåede at afholde et meget lærerigt kursus, hvor hun formidlede sin erfaring med geografisk profilering og profilering af både gerningsmand og offer samtidig med, at hun forstod og gav plads til os teoretiskfunderede studerendes undren over den ”manglende” teoretiske baggrund. Charlotte udviste god balance mellem forberedt oplæg og plads til spørgsmål og input og havde flere meget velforberedte cases med, hvorigennem kursusdeltagerne fik stor indsigt i det kriminalpsykologiske felt. Vi kan varmt anbefale hende.

Kursusgruppen i København 

Der var mellem 90 og 95 tilhører til et godt foredrag den 27. november som kriminalpsykolog Charlotte Kappel afholdt på Hovedbiblioteket i Aalborg, i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Foredraget omhandlede kriminalpsykologi i virkelighedens verden, og interessen og spørgelysten var stor.

Ålborg Hovedbibliotek

Charlotte Kappel leverede et velforberedt og spændende foredrag om metoderne til bl.a. af lave en geografisk profilering af en gerningsmand. Kappel tog udgangspunkt i forskellige sager, hvilket gjorde foredraget relevant og troværdigt. Der var mange spørgsmål fra publikum, og Charlotte Kappel gav sig god tid at besvare dem alle. Spændende aften og udsolgt arrangement. Kan anbefales til alle med interesse for true crime."

Maria Orup Kristensen, bibliotekar Odense

Med en baggrund som kriminalpsykolog og mangfoldige erfaringer fra bl.a. flere års arbejde i England giver Charlotte Kappel i sit foredrag et professionelt baseret og et os alle vedkommende indblik i arbejdet med at opklare tunge forbrydelser. 

Hun giver et både gedigent og seriøst indblik i kriminalpsykologiens verden - inspirerende og med glimt i øjet - uden på nogen måde at gøre det alvorlige arbejde med at opklare tunge forbrydelser til letbenet underholdning.

Et foredrag der giver os alle noget at tænke over.

TFO - Thisted Frie Oplysningsforbund

”Vi havde besøg af kriminalpsykolog Charlotte Kappel på Guldborgsund-bibliotekerne i marts 2020. Godt og vel 100 publikummer deltog i foredraget, hvor Charlotte fortalte om sit arbejde med profilering af gerningsmænd. I knapt to timer gav hun os et spændende indblik i profileringens verden med en blanding af teori og interessante cases, så man næsten følte sig rustet til selv at være i stand til at benytte metoden. Helt sikkert et tankevækkende oplæg, hvor Charlotte formåede at engagere og inddrage publikum på bedste vis. Under hele foredraget havde publikum mulighed for at spørge løs, og det blev flittigt praktiseret af utallige deltagere, der alle virkede tilfredse med Charlottes fyldestgørende svar.”

Mette & Rikke, Guldborgsund-bibliotekerne

Charlotte Kappel fortalte fængende og sagligt om gerningsmandsprofilering til et stort publikum. På baggrund af Charlotte Kappels akademiske forskning og praktiske arbejde i Politiet, viste hun hvordan man gennem gerningsstedets geografi, forbrydelsens art og karakter samt sågar offerets profil kan tegne en profil af gerningsmanden.

Foreningen for Yngre Kriminologer

DIGITALT

Charlotte stillede op til vores true crime seminar, hvor vi ønskede noget inspiration fra en, der ikke arbejder med TV. Hun sagde ja til at lave det via Zoom, da det både var smartere tidsmæssigt i forhold til transport, men også mere coronavenligt. 
Foredraget var lærerigt, oplysende og inspirerende. 
Det er klart at et online foredrag ikke giver helt den samme interaktion som hvis det var face to face. Til en anden gang ville det være optimalt med nogle oplæg til at tilhørerne kan interagere mere med hinanden. 
Men overordnet spændende foredrag, når man er interesseret i true crime. 

Lena - Pipeline Production

" ...Det uundgåelige spørgsmål. Man skulle næsten tro, forelæsningen om kriminalpsykologi var planlagt til at finde sted dagen efter ubådsmandens flugtforsøg og pågribelse.

Det kunne ikke undgås, dagen efter Peter Madsens flugtforsøg fra Herstedvester, at spørgsmålet kom op: ”Kan man virkelig forestille sig at hans forbrydelse var første gang?” Nej, det mener Charlotte Kappel ikke. Hun synes, at det er ret usandsynligt.

Men et andet element til hans profilering er, at han tydeligvis hungrer efter omtale og sikkert er vred over ikke at blive nævnt. Han er givetvis vred over heller ikke at spille nogen rolle i serien på TV 2 om efterforskningen for at finde Kim Wall."

 

Marianne Olsen har skrevet en artikel baseret på foredraget. Hvis du vil læse den, så følg linket her

DIGITALT

Kriminalpsykolog Charlotte Kappel holdt et meget spændende online oplæg for Cenvation. Oplægget var spændende og Charlotte var god til at fremlægge det på en entusiastisk måde og ”rakte” igennem skærmen til os på den anden side på bedste vis. Det var en interessant viden, der blev serveret på en god, underholdende og samtidig lærerig måde og kan klart anbefales til andre virksomheder, som også er interesseret i profilering. Ingen tvivl om, at vi kan se potentialet i profilering for en bred vifte af danske virksomheder. Selvfølgelig skader det på ingen måde, at oplægget også omhandlede de mere traditionelle efterforskningsmæssige områder af profilering, hvor der bliver draget paralleller mellem profilering af Jack the Ripper og profilering i danske virksomheder.  

Cenvation

 

DIGITALT

Studerende 1)

Det var en alletiders oplevelse og gennemførelse af hvordan online undervisning kan foregå. Teknikken virkede godt og uden afbrud, god lyd og billedekvalitet. Det faglige indhold levede op til mine forventninger og jeg synes du præsenterede indholdet på en klar og tydelig måde. Ibrugtagningen af flere cases ville kunne noget andet og måske mere, ihvertfald ville det kunne give mulighed for at "hænge" emnerne op på noget mere konkret man så kunne forholde sig til.

Tak for god undervisning

 

Studerende 2)

Jeg kan også tilslutte mig Matins kommentar. Men jeg synes nu hun klarede en så lang online undervisning super godt. Hun fangede mig hele vejen :)

 

VIA Universitet, Århus

DIGITALT

Jeg har oplevet Charlotte Kappels oplæg om profilering  i forbindelse med dagsseminar i betalingstjenesteregi.

Charlotte er indlevende og energisk og fremstiller særdeles vigtige perspektiver mellem profilering og hvidvask.

Så har I brug for en, der kan give din afdeling eller virksomhed ny inspiration og viden om profilering, vil jeg varmt anbefale Charlotte.

Martin Bøttker

DIGITALT

Charlotte Kappel er en formidabel formidler, og har en evne til at balancere teoretisk oplæg og interaktion i perfekt synergi.

Charlotte formår at engagere en forsamling, som har hvert sit syn på profilering af gerningsmænd, ofre og segmentering heraf.

Hendes oplæg var en super indgang til at åbne en efterfølgende diskussion på.

Endnu mere positivt var det, mod forventning for arrangørerne, at Charlotte var interesseret i at deltage i hele workshoppen, og ikke blot til eget foredrag, hvilket understreger hendes engagement og interesse inden for dette området.

David Broberg
Senior Financial Crime Prevention Analyst

DIGITALT

"Jeg gennemgik et basiskursus i profilering, som var et fascinerende gennemført online forløb, og jeg fik meget mere ud af det, end forventet. Jeg vil gerne rose Charlotte for sin meget nøjagtige måde at undervise på. Charlotte formår at undervise med et let og forståeligt sprog, og besidder en evne til at skabe ro og struktur under case arbejdet, når man sidder i hold. Med et emne (profilering) som er lidt uvant for Danmark, har Charlotte alligevel gjort det muligt for kursisten at forstå de forskellige fænomener inden for metoden.

Video materialet var ikke kedeligt eller over-akademisk. Det var flere timer med inspirerende indhold i den rette kontekst i forhold til emnet. Man får lyst til at deltage i flere kurser. Kæmpe anbefaling herfra"

Negin Nader Bazrafkan, BA. Jur og Ekstern Konsulent

DIGITALT

"Det har virkelig været spændende og jeg er interesseret i fremtidige kurser.

Hvis jeg skulle komme med lidt kritik, så er det egentlig ‘bare’ at kurset er meget kort i forhold til hvor meget information, teori, og metode der egentlig er. Det er jo måske også derfor at det er et grundkursus, så jeg vil selvfølgelig holde øje med om der dukker andre op."

Sofie Seidelin Nobel, jurastuderende

 

DIGITALT

"...kurset har givet mig mere inspiration til hvad jeg vil bruge min uddannelse til. At få øjnene op for hvor mange forskellige steder man kan bruge profilering, har ligeledes givet mig mere motivation og optimisme ift. at overveje hvordan jeg skal finde min vej og bruge profilering når jeg bliver færdiguddannet.

Jeg oplevede, at vores gruppe var meget flyvsk i vores metode. Jeg tror også det bunder ud i, at man synes emnet er meget spændende – men det forstyrrede lidt den proces, jeg gerne ville gennemgå… Så, måske det vil hjælpe, at opstille lidt vejledende spørgsmål, så man ligesom har en ”slagplan” man kan slå op i, for at få lidt hjælp til hvordan man skal gribe opgaven an. Vi fløj rundt fra de forskellige ”profiler”, og begyndte at snakke meget om motiver og MO, som vi ikke lige umiddelbart har en chance for at vide – og som ikke lige umiddelbart har noget med treenigheden fra i dag at gøre…

Men ellers er jeg meget begejstret for kurset; jeg synes formatet fungerede super godt med grupperne og at du kom ind og lyttede med og kom med feedback undervejs – og jeg syntes det var ret vildt, at vores profil passede så relativt spot-on!"

Karoline Kruse, psykologistuderende

DIGITALT

"Tusind tak for et rigtig godt kursus i dag. Jeg synes virkelig, at det var lærerigt, og jeg kommer helt sikkert til at tage en masse ny viden med videre på mit studie. Så tak for det!

Jeg oplevede teorien og casen som letforståelig samt følte jeg at mængden af forarbejde og teori var passende - hverken for meget eller for lidt. Umiddelbart fungerede gruppearbejdet også godt, dog kunne man eventuelt overveje om man skulle være 3-4 personer i stedet for, for at undgå at personer der er mere stille, bliver overhørt. Det var desuden meget spændende at arbejde sammen folk, der ikke, ligesom jeg selv, er psykologistuderende. Derfor synes jeg helt sikkert, at man skal holde fast i, at det er folk fra forskellige baggrunde og med forskellige aldre, der deltager i kurset."

Emilie Dyhr Ulrich, Psykologistuderende ved Aarhus Universitet

"Charlotte er en dygtig formidler som formår at videregive et svært stof på en forståelig måde. Man mærker tydeligt hendes store engagement og dybdegående viden om såvel profilering som psykologi. Jeg har fået stor glæde af flere af Charlottes kurser, som jeg på det varmeste kan anbefale."

Anja Greisen, lingvistisk efterforsker

"Jeg deltog i Charlotte Kappels Grundkursus i Profilering, og det var meget inspirerende at mærke hvor meget hun brænder for at give andre et indblik i de mange aspekter af kriminalpsykologi og profilering. Charlottes kan formidle hendes mange års erfaring på en måde, der er både forståelig og brugbar for alle der ønsker et indblik i profilering eller ønsker at arbejde med metoden.

Samtidig var det spændende at blive præsenteret for de mange mulige kontekster, som profilering kan benyttes i – og faktisk resulterede det i en stor undren over hvorfor profilering ikke bliver brugt mere i Danmark! 

Kurset tog udgangspunkt i en case med en tidligere dansk drabssag, hvilket gav mig en følelse af at profilering er relevant, og en metode som også kan bruges i praksis. Det var spændende at få lov til at arbejde med profilering og få et indblik i hvad metoden kan bidrage med i en efterretningskontekst.

Derudover var Charlotte meget nærværende og antallet af deltagere sikrede at alle var en aktiv del af kurset.  

Tak for 5 timer med højt læringsudbytte – og jeg glæder mig allerede til kursets overbygning om økonomisk profilering."  

Hannah fra Københavns Professionshøjskole. Katastrofe- og Risikouddannelsen.

"Det var en sjov og lærerig oplevelse at deltage i grundkurset i profilering. Kurset var godt tilrettelagt, og fungerede som et godt begynderkursus, idet det hverken var for nemt eller for svært. For folk med interesse i profilering kan det klart anbefales at prøve kræfter med Charlottes kursus. Det er bestemt ikke sidste gang jeg deltager "

Christoffer, Kandidatstuderende i Kriminologi

Tag kontakt


Hvis du er i tvivl om hvordan jeg kan være behjælpelig, så tag endelig kontakt og vi finder ud af det.

Tel. 40 15 91 31
charlotte@ckappel.dk

Charlotte Kappel